Αθλητικά

31 Ιανουαρίου 2020 15:41

Euroleague: προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργανώτριας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Euroleague: προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό

Την παραπομπή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην Οικονομική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Euroleague, για πιθανή παραβίαση των κανονισμών του financial fair-play.

Η οριστική απόφαση αναμένεται μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών και κατά την περίοδο αυτή στους «ερυθρόλευκους» επιβλήθηκε προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών.

Στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague αναφέρεται επίσης ότι συνεχίζεται παρόμοιος έλεγχος και για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. 

H ανακοίνωση της Euroleague

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Euroleague (Euroleague Basketball Management Control Commission) παρέπεμψε τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Finance Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, την παράλειψη παροχής πληροφοριών και τη μη εκπλήρωση των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή όλων των εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ως προσωρινό μέτρο η απαγόρευση στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί περαιτέρω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ