Αθλητικά

10 Φεβρουαρίου 2020 11:12

Όσκαρ 2020: το Χόλυγουντ τίμησε τον Κόμπι Μπράιαντ

Διάβασέ μου το...

O «Black Mamba» είχε κατακτήσει το χρυσό αγαλματίδιο το 2018 για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων «Dear Basketball».

Όσκαρ 2020: το Χόλυγουντ τίμησε τον Κόμπι Μπράιαντ
-

Το Χόλυγουντ τίμησε τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ, καθώς κατά την διάρκεια της τελετής των βραβείων Όσκαρ, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, υπήρξε ιδιαίτερο αφιέρωμα στον Μπράιαντ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, μαζί με την κόρη του Τζίτζι και επτά ακόμα άτομα.

Η Ακαδημία παρουσίασε την εικόνα του πρώην παίκτη των Λέικερς να κρατάει το αγαλματίδιο που κέρδισε το 2018 για την ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων «Dear Basketball» (αγαπημένο μπάσκετ) που πρόκειται για μία επιστολή που έγραψε για το The Players Tribune το 2015, στο τέλος της καριέρας του, μία επιστολή που αναβίωσε με εικόνες.

Δίπλα στην εικόνα, μια φράση από τον ίδιο τον Μπράιαντ, «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να απογοητεύεστε. Πρέπει να κινηθείς, πρέπει να προχωρήσεις».

Αυτή δεν ήταν η μόνη μνήμη της νύχτας στην εμβληματική φιγούρα του «Black Mamba». Ο σκηνοθέτης Σπαίκ Λιλ, φανατικός φίλος των Nικς, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα μπουφάν μοβ και κίτρινο και με τον αριθμό 24 στο πέτο, θυμίζοντας τον τελευταίο αριθμό που χρησιμοποιούσε ο Μπραίαντ στους Λέικερς.

Επίσης ο πρώην παίκτης του NFL, Μάθιου Τσέρι, εκμεταλλεύτηκε την ομιλία του ως νικητής της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, της ίδιας κατηγορίας που κάποτε στέφθηκε νικητής ο Κόμπι Μπράιαντ, για να αφιερώσει το βραβείο στον πέντε φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ.

«Αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο στην Κόμπι. Ας ελπίσουμε ότι όλοι έχουμε πράξεις τόσο καλες όσο οι δικές του.»

Επίσης κατά τη διάρκεια του «in memoriam», όπου η Ακαδημία του Χόλυγουντ υπενθύμισε τους ανθρώπους που σχετίζονται με την κινηματογραφική βιομηχανία που έχουν πεθάνει το τελευταίο έτος, ξεκίνησε με την εικόνα του Κόμπι Μπράιαντ και τελείωσε με εκείνη του Κερκ Ντάγκλας.

Η 18χρονη Μίλι Άιλις, που κέρδισε πρόσφατα πέντε βραβεία Grammy, παρουσίασε το «Yesterday» του Πολ ΜακΚάρνεϊ κατά τη διάρκεια του αφιερώματος.