Πολιτική

17 Μαρτίου 2020 15:47

Κορονοϊός: Οι προτάσεις Βελόπουλου στον Πρωθυπουργό για τον περιορισμό της επιδημίας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κορονοϊός: Οι προτάσεις Βελόπουλου στον Πρωθυπουργό για τον περιορισμό της επιδημίας (εικόνες)
-

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος είχε επικοινωνία μέσω skype το μεσημέρι, με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία της επιδημίας και για τα μέτρα αντιμετώπισης της .

Ο κ. Βελόπουλος από την μεριά του, κατάθεσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των υγειονομικών αλλά και οικονομικών επιπτώσεων, από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος, μεταξύ άλλων πρότεινε στον πρωθυπουργό :

"Την καταβολή επιπρόσθετων επιδομάτων σε εργαζομένους που δουλεύουν για όλους εμάς αυτή την περίοδο (γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, εργαζόμενους στην καθαριότητα κ.α . 

Την επ' αόριστο, αναστολή των πλειστηριασμών σε τράπεζες και σύσταση στις εισπρακτικές εταιρίες, να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Τη μείωση κατά 50% του ΦΠΑ, παντού, μέχρι τέλους της επιδημίας, για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά.

Τη στήριξη ρευστότητας με την αναβολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, καταβολή αποζημίωσης για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις.

Κυριάκος Βελόπουλος - Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως 27. 000 εταιρείες στην Ολλανδία, ζήτησαν την κάλυψη του μισθολογικού κόστους από το κράτος, κάτι που πρέπει αν εξετάσει και η ελληνική Κυβέρνηση.

Προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ ώστε να τονωθεί η αγορά με ρευστό.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πρότεινε :

Το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων καθώς δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι και ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας στα φαρμακεία.

Ελεύθερη διέλευση στα διόδια , όσο διαρκεί η υγειονομική και οικονομική κρίση.

Έθεσε το θέμα των αστυνομικών και στρατιωτικών που υπηρετούν στα νησιά, καθώς ύστερα από τη νέα Κ.Υ.Α που επιβάλει το κλείσιμο ξενοδοχειακών μονάδων και διαθέσιμων δωματίων , βρίσκονται χωρίς κατάλυμα.

Ζήτησε έλεγχο για τη διαπίστωση του κλεισίματος των παράνομων τζαμιών, ενώ επεσήμανε στον πρωθυπουργό και την προγραμματισθείσα για τις 21 Μαρτίου συγκέντρωση – πορεία μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ζητώντας τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποτραπεί .

Αναφορικά με τους ελέγχους στα σύνορα, πρότεινε στον πρωθυπουργό ,για την ενίσχυση τους ,να διατεθούν, τα 8 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου GSS- 300, τα οποία έχουν κατασχεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και μένουν στις αποθήκες του Πειραιά αναξιοποίητα.

Τέλος γνωστοποίησε στον κ. Μητσοτάκη, τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη , έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για νομοθετική παρέμβαση , ώστε να καταστεί δυνατή η εισαγωγή μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης στην Ελλάδα ."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ