Πολιτική

17 Απριλίου 2020 19:50 Τελευταία ενημέρωση : 17 Απριλίου 2020 23:33

Πάσχα στον Έβρο θα κάνουν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου

Διάβασέ μου το...

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάσχα στον Έβρο θα κάνουν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου
-

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, της πιο βαριάς ημέρας για την Χριστιανοσύνη, οι Τούρκοι έδειξαν ότι “κουρελιάζουν” κάθε έννοια από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που επικαλούνται, με μπαράζ νέων παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Στον απόηχο και αυτών των εξελίξεων, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο φυλάκιο των Καστανιών, την Κυριακή του Πάσχα. Οι πληροφορίες λένε ότι την επίσκεψη θα κάνει από κοινού με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα τους συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Από εκεί αναμένεται να εκπέμψουν μήνυμα εθνικής ενότητας αλλά και μεγάλης αποτρεπτικής ισχύος απέναντι σε κάθε πρόκληση από την Τουρκία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει την επιθυμία της να βρεθεί στις Καστανιές, δίπλα στα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας, που είναι στην πρώτη γραμμή, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη στις 17 Μαρτίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεν θα περιμένουμε τελετές υποδοχής και αγήματα, αφού προέχει η τήρηση των κανόνων λόγω κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ