Κοινωνία

21 Απριλίου 2020 15:50 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2020 16:09

Κορονοϊός: Πέθανε γυναίκα 101 ετών στο “Σωτηρία”

Διάβασέ μου το...

Η ηλικιωμένη έχασε την μάχη με τον φονικό ιό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στην χώρα. Προβληματισμός για τον θάνατο του 35χρονου.

Κορονοϊός: Πέθανε γυναίκα 101 ετών στο “Σωτηρία”
-

Στα 120 έφτασαν οι νεκροί του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς στις 10.30 το πρωί κατέληξε μια γυναίκα 101 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αναφοράς Σωτηρία.
 
Η ηλικιωμένη γυναίκα, που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από οίκο ευγηρίας, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, και η λοίμωξη από κορονοϊό επιβάρυνε την ήδη βεβαρημένη κατάστασή της.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας για τον 35χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό. Πρόκειται για το νεαρότετο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες.

Ο θάνατος του, στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος»προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία το Μεγάλο Σάββατο, γι αυτό και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πνευμονία.

Ο άτυχος 35χρονος, ο οποίος ήταν ξυλουργός και πατέρας ενός παιδιού, νόσησε πριν από δέκα μέρες και εμφάνισε, αρχικά, ήπια συμπτώματα. Πριν από λίγες ημέρες πήγε στο νοσοκομείο γιατί ο πυρετός επέμενε και εκεί η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν και οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν, καθώς όπως υποστηρίζουν, είναι μια τραγωδία για την οποία δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα.

Παράλληλα, ένας άνδρας 75 ετών, που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στον Ευαγγελισμό, κατέληξε σήμερα.  Έτσι, η χώρα μας μετρά 120 νεκρούς από κορονοϊό, αφού τη Δευτέρα,

 λίγο μετά την επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που έκανε λόγο για 116 νεκρούς, κατέληξε άνδρας που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν δέκα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, απολογισμός για τις προηγούμενες 48ώρες, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει σε 2245, μεταξύ 54.344 κλινικών δειγμάτων έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα.

Η μείωση της καμπύλης των νέων κρουσμάτων φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την άρση των περιοριστικών μέτρων, με το κυβερνητικό επιτελείο να εξετάζει μια σειρά από μέτρα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της πορείας της πανδημίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ