Οικονομία

21 Μαΐου 2020 19:57

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: Αυξήσαμε τα κονδύλια για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Υπ. Τουρισμού τόνισε πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να σωθεί η φετινή σεζόν. Τι είπε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον κοινωνικό τουρισμό.​

Θεοχάρης στον ΑΝΤ1: Αυξήσαμε τα κονδύλια για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού (βίντεο)
-

Απάντηση στο ερώτημα αν με την κρίση του κορονοϊού θα αντέξει ο τουρισμός - η μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας – κλήθηκε να δώσει ο αρμόδιος Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης αυτός είναι ο μεγάλος “άγνωστος Χ” για φέτος και από πλευράς υγείας και από πλευράς οικονομικής κατάστασης, εξηγώντας πως πολλοί τουρίστες είτε φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές είτε δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Γι’ αυτόν το λόγο “ξαναχτίζουμε” τον τουρισμό από την αρχή, είπε, συμπληρώνοντας πως «έχουμε τα όπλα, έχουμε το σχέδιο μας».

Αντικρούοντας όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση περί περιορισμένων κονδυλίων για την διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε πως όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά το ΥΠΟΙΚ δίνει 23 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 10 εκατομμύρια παραπάνω από πέρυσι.

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε επιφυλακτικός στις προβλέψεις του, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε σε “αχαρτογράφητα” νερά τόσο σε υγειονομικό κομμάτι, όσο και σε οικονομικό. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως ο ελληνικός τουρισμός θα αξιοποιήσει και το τελευταίο χιλιοστό της ευκαιρίας που θα του δοθεί.

Σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι έχουν σταλεί στους ξενοδόχους, προκειμένου να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες που είναι αναγκαίες και ευχαρίστησε τους λοιμωξιολόγους του ΕΟΔΥ που ξενύχτησαν για να τα παραδώσουν.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι φέτος θα κάνουν περισσότερες οικογένειες διακοπές με κοινωνικό τουρισμό, αναλύοντας τους 4 άξονες για την στήριξή του.?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ