Κόσμος

09 Ιουνίου 2020 21:00 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουνίου 2020 00:17

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ

Διάβασέ μου το...

Η σορός του Φλόιντ ετάφη δίπλα στο μνήμα της μητέρας του, στην πόλη Πέρλαντ.

Το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ
-

«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ, Μπρουκ Γουίλιαμς αποχαιρέτισε το θείο της, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας στο Χιούστον.

Η Μπρουκ δήλωσε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή».

«Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια παρακάλεσε να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε "να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία". Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;», κατέληξε η νεαρή.

Ο πρόεδρος Τραμπ «δεν είχε να πει μια λέξη» για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν είχε να πει μια λέξη» για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, τόνισε ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον.

«Ο πρόεδρος μίλησε για να καλέσει στρατιώτες για ενισχύσεις» για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις πόλεις που συγκλονίστηκαν από βία μετά από αυτό το δράμα, σημείωσε ο Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

«Αλλά δεν είχε να πει μια λέξη για τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αυτής της αστυνομικής δολοφονίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρόνο που ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόκιν πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τον θάνατό του από ασφυξία.

Ηχηρό μήνυμα του Μπάιντεν

«Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης» έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

«Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας», πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο Αφροαμερικανό, ο θάνατος του οποίου, προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν των συνόρων τους.

Η σορός του Φλόιντ μεταφέρθηκε στη γειτονική πόλη Πέρλαντ όπου ετάφη δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.