Καιρός

31 Ιουλίου 2020 07:04

Καιρός: καύσωνας και βοριάδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πόσο ψηλά θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή.

-

 Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι 4-5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 34 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Αρχικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες, στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στις Σποράδες και στην βόρεια Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ