Πολιτική

04 Ιανουαρίου 2021 07:01 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιανουαρίου 2021 08:45

Ανασχηματισμός: θέμα ωρών οι ανακοινώσεις

Διάβασέ μου το...

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ποιοι εμφανίζονται αμετακίνητοι και ποια ενδέχεται να είναι τα νέα πρόσωπα.

Ανασχηματισμός: θέμα ωρών οι ανακοινώσεις
-

Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει καταλήξει στα ονόματα που θα συνθέσουν το παζλ.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης μελέτησε προσεχτικά το «αποτύπωμα» του κάθε υπουργού, αλλά και τη συμπεριφορά εξωκοινοβουλευτικών προσώπων τα οποία εμπιστεύτηκε. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν πιθανότατα το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι δομικός με μετακινήσεις υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια και είσοδο νέω προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Όσον αφορά στη βασική δομή, αυτή δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές. Παράλληλα, αναμένεται και αναβάθμιση κάποιων υφυπουργών, μετά τη συνεισφορά τους κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Αλλαγές αναμένεται να γίνουν και στο Μέγαρο Μαξίμου με μετακινήσεις «επιτελικών στελεχών» σε υπουργεία.

Ενίσχυση αναμένεται να υπάρξει και στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς όλα δείχνουν πως και η νέα χρονιά θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη στα εθνικά θέματα. Τέλος, αλλαγές ακούγεται ότι θα υπάρξουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο με πιθανή μετακίνηση σε υπουργείο του νυν κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Αμετακίνητοι εμφανίζονται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όσον αφορά στα νέα πρόσωπα ακούγονται τα ονόματα: Θοδωρής Ρουσόπουλος, Κώστας Κατσαφάδος, Σπήλιος Λιβανός, Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Μπούγας, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Οικονόμου, Φίλιππος Φορτώμας και ο Χρήστος Ταραντίλης. Στο τραπέζι έχουν πέσει και τα ονόματα των διεθνολόγων, Άγγελου Συρίγου, Δημήτρη Καιρίδη και Τάσου Χατζηβασιλείου.