Κοινωνία

27 Ιανουαρίου 2021 19:08 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιανουαρίου 2021 21:05

Σήφης Βαλυράκης: Μαρτυρία - “κλειδί” στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο μάρτυρας για σκάφος, οι επιβαίνοντες στο οποίο ήρθαν σε προστριβή με τον πρώην Υπουργό, λίγο πριν πεθάνει. Τι είπε για τις φωτογραφίες σκαφών που του έδειξαν οι Αρχές.

Σήφης Βαλυράκης: Μαρτυρία - “κλειδί” στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία (βίντεο)
-

Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, έδωσε ένας μάρτυρας -“κλειδί”, ο οποίος κατάθεσε ότι είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να πλησιάζει το φουσκωτό του πρώην Υπουργού, να ακολουθεί λεκτικός διαπληκτισμός και επικίνδυνες μανούβρες.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στη θάλασσα της Εύβοιας. Αφηγήθηκε ό,τι είδε και άκουσε πριν σημάνει συναγερμός για την εξαφάνιση του Σήφη Βαλυράκη.

Στη κατάθεσή του στις λιμενικές Αρχές, του παρουσιάστηκαν περισσότερες από 30 φωτογραφίες σκαφών και εκείνος είπε ότι το σκάφος που είδε έμοιαζε με 2-3 εξ αυτών, χωρίς να δηλώνει κατηγορηματικά ότι αναγνώρισε 100% το σκάφος που είδε στην περιοχή όπου βρισκόταν το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ακόμη ότι δεν έχει δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα ή άλλη όχληση από οποιονδήποτε, λέγοντας πάντως ότι δεν φοβάται καθώς λέει την αλήθεια και μόνο.

Ακόμη, τόνισε ότι υπάρχουν και τρεις γυναίκες που κάθονταν σε ύψωμα της περιοχής και είδαν ακριβώς όσα και εκείνος την μοιραία ημέρα.

Την ίδια ώρα έρχεται στο φως και ακόμη μια μαρτυρία, η οποία εξετάζεται από τις Αρχές το αν περιγράφει μεταγενέστερη ίσως εικόνα του συμβάντος.

Κανείς πάντως από τους δυο μάρτυρες δεν είδε τον Σήφη Βαλυράκη να πέφτει στη θάλασσα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο 78χρονος πολιτικός έπεσε στον νερό από τον έντονο κυματισμό που προκλήθηκε στο μικρό φουσκωτό του.

Η ύπαρξη των δύο διαφορετικών μαρτυριών που δίνουν διαφορετική εικόνα του περιστατικού - αν αποδειχθεί ότι αφορούν το ίδιο χρονικό διάστημα - τότε οι Αρχές θα πρέπει να καταφύγουν σε αποδεικτικά μέσα, όπως ενδεχόμενο DNA του πρώην Υπουργού σε προπέλα σκάφους - αν κάτι τέτοιο βρεθεί - ή ηλεκτρονικά ίχνη του τι συνέβη από τα όργανα πλοήγησης κάποιου σκάφους.

Τις εκτιμήσεις του για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρώην Υπουργό, Σήφη Βαλυράκη, έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πραγματογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων, Νίκος Σπανός.

Drone που πετούσε στην περιοχή ίσως ρίξει “φως” στις συνθήκες θανάτου του

Ένα drone ίσως κρύβει το κλειδί του τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το zarpanews.gr, κάτοικοι είδαν ένα drone να πετάει στην περιοχή το οποίο ίσως έχει καταγράψει κινήσεις στη θάλασσα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Το drone όπως είπαν το είδαν να πετάει στην περιοχή περίπου στις 11.30 με 12.00 χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος ήταν η που βρίσκονταν ο χειριστής του, αν δηλαδή ήταν κάπου κοντά η πιο μακριά.

Επίσης άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή είπαν στο zarpanews.gr πως υπάρχουν κάμερες σε συγκεκριμένες περιοχές που “δείχνουν” προς τη θάλασσα και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των σκαφών στη θαλάσσια περιοχή εκείνη την ημέρα.