Καιρός

12 Φεβρουαρίου 2021 06:03

“Μήδεια”: πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχές. Ραγδαία επιδείνωση το Σαββατοκύριακο, με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο.

-

Βελτιωμένος θα είναι την Παρασκευή ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Θεσσαλία έως 12 βαθμούς).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 15 βαθμούς).

Ο καιρός το Σάββατο

Στα κεντρικά και τα βόρεια για το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο. Προς το βράδυ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα βορειοανατολικά, 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές με καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά, και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, 6 με 8 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ