Πολιτική

10 Απριλίου 2021 13:42 Τελευταία ενημέρωση : 10 Απριλίου 2021 21:44

Οργισμένη αντίδραση του ΥΠΕΞ σε νέα τουρκική πρόκληση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτηση βίντεο υψηλά ιστάμενα προσώπου από την τουρκική προεδρία.

Οργισμένη αντίδραση του ΥΠΕΞ σε νέα τουρκική πρόκληση (βίντεο)
-

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με πρόσφατες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Διπλωματικές πηγές σημείωναν με νόημα ότι οι εν λόγω κινήσεις αποτελούν ένδειξη ότι το "βαθύ κράτος" δεν επιδιώκει την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Φαίνεται πάντως ότι αυτή η πρόκληση θα σταθεί εμπόδιο στην συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, καθώς παρά το σκηνικό έντασης που στήνει η Τουρκία, η ελληνική πλευρά επιδιώκει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνιας.

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα συνιστά εγκληματικό λάθος, την ώρα που η Τουρκία προκαλεί, προσβάλει, απειλεί την εθνική μας κυριαρχία και μας συκοφαντεί ως «κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών». Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα έπρεπε να κάνει η Τουρκία για να ακυρωθεί η επίσκεψη του ΥΠΕΞ. Να μας βομβαρδίσει;».




Ειδήσεις σήμερα:

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρετά τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα με στοιχεία πεθαμένου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ