Καιρός

18 Ιουλίου 2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουλίου 2021 07:54

Καιρός: μπόρες και καταιγίδες στην μισή Ελλάδα την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, προβλέπονται στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους, ενώ στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά και τα νότια, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα βορειοανατολικοί τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά, τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Θεσσαλία και στην κεντρική Στερεά, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στη νότια Πελοπόννησο και τον Κορινθιακό δυτικοί, έως 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ και στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα βόρεια το πρωί βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται στα ηπειρωτικά άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα κεντρικά και βόρεια εκτός της Θράκης και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα, οι οποίες είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και τα νότια και νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33-35 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία - Πλημμύρες: μεγαλώνει η μαύρη λίστα

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν τεστ την Κυριακή

Ουάσινγκτον: πυροβολισμοί σε στάδιο μπέιζμπολ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ