Πολιτική

24 Αυγούστου 2021 11:59 Τελευταία ενημέρωση : 24 Αυγούστου 2021 12:43

Κορονοϊός – ανεμβολίαστοι: Οι ανακοινώσεις Κικίλια για τα νέα μέτρα

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Υγείας, Βσίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, που θα ισχύσουν το φθινόπωρο.

Κορονοϊός – ανεμβολίαστοι: Οι ανακοινώσεις Κικίλια για τα νέα μέτρα
-

Τις ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους πολίτες, έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μαζί του στο Υπουργείο Υγείας και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας δηλώνοντας ότι «αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και προστατεύσει». Όπως σημείωσε, πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ-COVID είναι ανεμβολίαστοι.

«Έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον έξι εκατομμύρια συμπολίτες μας. Για να προσεγγίσουμε το 80% του τείχους ανοσίας που χρειαζόμαστε, πρέπει να εμβολιαστούμε. Πιστεύω στον Έλληνα, πιστεύω θα επικρατήσει το εμείς από το εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Επίσης διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιές – Σκρέκας στον ΑΝΤ1: Αγώνας δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της σύλληψης του 48χρονου (βίντεο)

ΗΠΑ: “Βαρόνος” ναρκωτικών εκδόθηκε στο Μεξικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ