Πολιτισμός

03 Σεπτεμβρίου 2021 20:16 Τελευταία ενημέρωση : 03 Σεπτεμβρίου 2021 21:33

Φαραντούρη για Μίκη Θεοδωράκη: Οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η μεγάλη ερμηνεύτρια με σπουδαία πορεία και διεθνή απήχηση, μίλησε στον ΑΝΤ1, για την συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και το τεράστιο έργο του.

Φαραντούρη για Μίκη Θεοδωράκη: Οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ (βίντεο)
-

"Ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής και Τέχνης" χαρακτήρισε η Μαρία Φαραντούρη την μακρόχρονη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη.

"Ο Μίκης έφυγε αλλά είναι και θα παραμείνει παρών. Οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ", τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Φαραντούρη. 

"Ημουν τυχερή που συνδέθηκα με τον Μίκη. Τότε ήταν η εποχή των μεγάλων δημιουργών, οι οποίοι δημιούργησαν τον κόσμο των μελωδιών. Δύσκολα θα σβήσει το έργο του Μίκη", πρόσθεσε η κ. Φαραντούρη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φράση της "Μίκη μου με τα χέρια φτερά σου" , υπογράμμισε πως αυτή η εικόνα δεν ξεπερνιέται καθώς απο 16 ετών ο Μίκης την πήρε κοντά του και γνώρισε την φωνής της.   

Κάλεσε τους νέους "να ακούσουν πράγματα απο τον Μίκη και να μην μείνουν στην επιφάνεια, διότι οι μελωδίες του θα ανοίγουν πάντα νέους δρόμους"

Η κ. Φαραντούρη αποκάλυψε πώς είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Μίκη Θεοδωράκη. "Φεύγω και θέλω να φύγω ευχαριστημένος" είπε στην Μαρία Φαραντούρη ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος "υπέφερε αλλά δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ήθελε να φύγει ήρεμα"

"Μας σημάδεψε ανεξίτηλα ο Μίκης", κατέληξε η Μαρία Φαραντούρη...

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Γεύμα με Μακρόν και Χάρισον Φορντ για το περιβάλλον (εικόνες)

Υπουργείο Παιδείας για σχολεία: Πώς θα προσέρχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί

Mad Clip: Η ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα λίγο μετά τον θάνατό του (βίντεο)