Κοινωνία

23 Οκτωβρίου 2021 10:49 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2021 19:51

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ εμβόλισαν οι δράστες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το συμβάν στο Πέραμα. Αποκαλυπτικό βίντεο από την αιματηρή καταδίωξη.

Φονική καταδίωξη στο Πέραμα: Πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ εμβόλισαν οι δράστες (βίντεο)
-

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη και την φονική ένοπλη συμπλοκή στους δρόμους του Περάματος Ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής είναι ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.

Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα (λεωφορείο).

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.

Πηγή βίντεο: protothema.gr

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα".

Καταδίωξη - Πέραμα

Καταδίωξη - Πέραμα

Αποκαλυπτικό βίντεο: Η ώρα της καταδίωξης 

Βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι πυροβολισμοί στο πλαίσιο της καταδίωξης που έγινε τα ξημερώματα στο Πέραμα.

Στο βίντεο ακούγονται οι ήχοι από τα πυρά των αστυνομικών κατά του οδηγού αυτοκινήτου, ο οποίος αγνόησε σήμα τους και δεν σταμάτησε σε έλεγχο. Την ίδια ώρα ο κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά.

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών.

Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό.

Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους  περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Η σημερινή δολοφονική επίθεση κακοποιών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Πέραμα, πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει την ανίκανη κυβέρνηση ώστε να αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής. Δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ηρώων της Αστυνομίας, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους παρά τον προφανή κίνδυνο», σημειώνεται από την Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση που συνεχίζει καταλήγοντας:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους ήρωες της ΔΙ.ΑΣ. που τραυματίστηκαν στο συμβάν και στις οικογένειές τους, με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να «αγγίξει» αυτούς τους ήρωες, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν το δικαίωμα να πυροβολήσουν έγκαιρα, πριν οι εγκληματίες στραφούν εναντίον τους, εδώ κινδυνεύουν να βρεθούν και «κατηγορούμενοι».

«H ‘βροχή από σφαίρες’ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008.

Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η ‘βαθιά Δεξιά’ αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους ‘φρουρούς της έννομης τάξης’ να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν» σημειώνεται σε ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25, η οποία καταλήγει:

«Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών πρωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: “O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παράλληλη σχέση”

“Πρωινοί Τύποι” - Κουρεμπής: “φίλος” μου ζήτησε βοήθεια για να σκοτώσει την σύζυγο του (βίντεο)

Άλεκ Μπάλντουιν: αληθινές σφαίρες είχε το όπλο που του δόθηκε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ