Πολιτική

09 Νοεμβρίου 2021 11:30 Τελευταία ενημέρωση : 09 Νοεμβρίου 2021 17:06

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων

Διάβασέ μου το...

Η Υπουργός Παιδείας, επισημαίνει σε ανάρτηση της ότι «το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων
-

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση της επισημαίνει ότι δεν γίνεται «καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων».

Η κυρίας Κεραμέως εκφράζει «πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000».

Στην ίδια ανάρτηση υπογραμμίζει ότι «το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Σε συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον «Real Fm», ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε πως «στα σχολεία η πραγματικότητα είναι ότι με το σχεδιασμό και με το πλαίσιο που είχαμε δουλέψει από το καλοκαίρι, έχουμε καταφέρει, μέχρι στιγμής, να έχουμε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όταν το Σεπτέμβριο περιγράφαμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, οι περισσότεροι έλεγαν ότι σε κανένα μήνα θα κλείσουν. Μας κατηγορούσε η Αντιπολίτευση ότι, όπως έκλεισαν τα σχολεία με τα lockdown, έτσι και άνοιξαν, χωρίς να γίνεται τίποτα. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα έχουμε 9 Νοεμβρίου και μέσω του συνεχούς testing, των μέτρων και των πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, έχουμε πολύ λίγα τμήματα κλειστά σε σχέση με τα 80.000. Αυτό συμβαίνει γιατί, προφανώς τα πρωτόκολλα, τα μέτρα, ο σχεδιασμός, λειτουργούν και αυτό νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το αναδεικνύουμε».

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και την τυχόν επέκταση της, ο κ. Οικονόμου ανέφερε «παρά το γεγονός πως από την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ενισχύθηκαν τα νούμερα των εμβολιασμένων υγειονομικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα υγειονομικοί που είναι ανεμβολίαστοι. Είναι γύρω στις πέντε-έξι χιλιάδες. Όχι τόσο πολύ γιατροί και υγειονομικό προσωπικό, αλλά κυρίως διοικητικό προσωπικό. Δείχνει ότι και η υποχρεωτικότητα -παρά το γεγονός ότι έμειναν για περίπου δύο μήνες χωρίς εισόδημα- δεν τους ώθησε να εμβολιαστούν για να γυρίσουν στη δουλειά τους και να ενισχύσουν και αυτοί το Σύστημα Υγείας. Ένα αυτό. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, που συζητά κανείς την υποχρεωτικότητα, υπάρχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμών. Και το σπουδαιότερο, πουθενά στην Ευρώπη, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει εκτεταμένη υποχρεωτικότητα, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα. Στις Η.Π.Α. το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι είναι προβληματική η υποχρεωτικότητα στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε. Στην προσαρμογή τους, ενδεχομένως, ανάλογα με τη δυναμική εξέλιξη της επιδημίας. Στην επέκταση των εμβολιασμών και κυρίως στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με παραπάνω κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, με Μ.Ε.Θ. από τον ιδιωτικό τομέα, με σωστή διαχείριση του δυναμικού που υπάρχει στο Ε.Σ.Υ., με κινητροδότηση γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα να έρθουν στο Ε.Σ.Υ.. Και βεβαίως αν δεν αποδώσει αυτό, με αναγκαστική συστράτευσή τους για να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

"Πυρά" από τον Νάσο Ηλιόπουλο 

"Η κα Κεραμέως πανηγυρίζει για το γεγονός ότι το 1/4 των κρουσμάτων είναι σε παιδιά. Αντί για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με την μείωση των παιδιών ανά τμήμα προχωράει σε συγχωνεύσεις. Δημιουργεί δηλαδή τμήματα με 28 και 29 μαθητές και μαθήτριες. Συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους", αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται «Από τις διαδόσεις και τις διαψεύσεις που γίνονται, το κύριο και σημαντικό που λείπει, αλλά πρέπει να ακουστεί είναι: Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μην βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας:

  • Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων.
  • Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο Λύκειο.
  • Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.

Τα υπόλοιπα είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε” και δεν απαντούν στις απολύτως λογικές ανησυχίες και προβληματισμούς γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών».


Ειδήσεις σήμερα: 

Ζακ Κωστόπουλος: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του

Κορονοϊός – Λινού: τα τεστ αντισωμάτων δεν προσφέρουν τίποτα

Κορονοϊός – Βουλγαρία: τραγικό ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό θανάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ