Καιρός

30 Δεκεμβρίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 30 Δεκεμβρίου 2021 08:11

Καιρός: ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις, που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες, με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην περιοχή του Καστελλόριζου) και πιθανόν την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4-6 μποφόρ, κατά περιόδους στον Θερμαϊκό Κόλπο 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις, με βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι, σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι περαιτέρω στα 7 με 8 μποφόρ από το απόγευμα στο Θρακικό Πέλαγος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μόνο στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες, με λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και τοπικά στον Πατραϊκό 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν στα θαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και από το απόγευμα στα δυτικά τμήματα τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην περιοχή του Καστελόριζου. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και το πρωί στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα Δωδεκάνησα, 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6, τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 14 με 16 και τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Για το Σάββατο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το μεσημέρι στα βορειοανατολικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 150 σημεία

Κορονοϊός – Όμικρον: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Κρήτη: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ