Πολιτική

03 Φεβρουαρίου 2022 08:58 Τελευταία ενημέρωση : 03 Φεβρουαρίου 2022 15:04

Δολοφονία Άλκη - Θεοδωρικάκος: τέλος στο χουλιγκανισμό με τη βοήθεια ΠΑΕ και ΚΑΕ

Διάβασέ μου το...

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΑΝΤ1 για τη στυγνή δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες και οι αλλαγές.

Δολοφονία Άλκη - Θεοδωρικάκος: τέλος στο χουλιγκανισμό με τη βοήθεια ΠΑΕ και ΚΑΕ
-

Ως  μια «ασύλληπτη τραγωδία για την Θεσσαλονίκη και για την οικογένεια του», χαρακτήρισε την δολοφονία του 19χρονου στην Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε πως «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ότι αφορά την οπαδική βία, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε «οφείλουμε μια υπόθεση που για δεκαετίες είναι μια υπόθεση βίας και ανομίας, ο οπαδικός χουλιγκανισμός, να βάλουμε ένα τέλος. Δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς καμία απειλή συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως ένας αγώνας ποδοσφαίρου ή μπάσκετ».

«Είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς για την ελληνική Πολιτεία και την κοινωνία να μπει τέλος σε αυτόν τον χουλιγκανισμό. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Κανένα πολιτικό κόστος δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς όταν μιλάμε για θάνατο και μάλιστα θάνατο νέων παιδιών. Θα κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά θα χρειαστούμε σε αυτό την βοήθεια των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, αλλά και των πολιτών. Σύντομα θα δείτε κινήσεις σε αυτό το θέμα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ευθυμίου: Συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών 

«Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη είναι πραγματικά σοκαριστική και μας γεμίζει θλίψη», αναφέρει σε δήλωσή της, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου. Όπως αναφέρει η κα Ευθυμίου, θα απευθυνθεί Υπουργό Δημοσίας Τάξης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να ληφθεί συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων εγκλημάτων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του ΑΡΗ είναι πραγματικά σοκαριστική και μας γεμίζει θλίψη. Η σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων να είναι γρήγορη και η τιμωρία παραδειγματική. Είναι θετικό η άμεση σύλληψη του ενός φερόμενου δράστη, ύστερα και από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού αρμοδίως για την κατά προτεραιότητα εξιχνίαση της δολοφονίας.

Είναι, όμως, ανησυχητικό ότι έρχεται να προστεθεί ως ακραία έκφανση της και σε αλλά περιστατικά απρόκλητης βίας από οπαδικά αίτια. Για το λόγο αυτό, Πολιτεία και κοινωνία επιβάλλεται να επιδείξουν εκείνα τα αντανακλαστικά που θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο που θρέφει τις εγκληματικές πράξεις οπαδικής βίας.

Μετά από επικοινωνία μου με συμπολίτες μου που μου ανάφεραν και άλλες έκνομες ενέργειες οπαδικής βίας θα απευθυνθώ, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μου ρόλου, στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να ληφθεί συντονισμένη δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκλημάτων αυτών.

Θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους οικείους του νέου αυτού ανθρώπου που χάθηκε τόσο άδικα».

Ειδήσεις σήμερα: 

“The 2night Show”: Η Αναστασία και οι “Αμαρτίες” της

Μητέρα χτύπησε το δύο μηνών βρέφος της και τηλεφώνησε για βοήθεια

Κακοκαιρία: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ