Κοινωνία

16 Φεβρουαρίου 2022 21:40

Παναγιωτόπουλος: Νέα δίκη για το κακούργημα

Διάβασέ μου το...

Τι αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 για την έφεση του Εισαγγελέα και την εν νέου εκδίκαση μιας εκ των υποθέσεων με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή.

Παναγιωτόπουλος: Νέα δίκη για το κακούργημα
-

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα, επέβαλε πενταετή φυλάκιση και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και του Παναγιώτη Στάθη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και έτσι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να δικαστεί ξανά σε Εφετείο Πλημμελημάτων.

Στη δευτεροβάθμια δίκη θα επανεξεταστεί αν το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα ή όχι και αν ο κατηγορούμενος θα πρέπει να παραπεμφθεί για κακούργημα σε αρμόδιο δικαστήριο κακουργημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα - θάνατος τριών κοριτσιών: απειλές δέχεται η οικογένεια

Ουκρανία – Ελληνίδα της Μαριούπολης στον ΑΝΤ1: Θέλουμε την Ελλάδα κοντά μας (βίντεο)

“Το Πρωινό” - Βλάχος κατά Κούγια και Λιγνάδη: ανόητες κινήσεις για να γίνει σόου η δίκη