Κόσμος

01 Μαρτίου 2022 11:27 Τελευταία ενημέρωση : 01 Μαρτίου 2022 15:51

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται

Διάβασέ μου το...

Για νεκρούς και ζημιές σε πολιτικές υποδομές, σχολεία και σπίτια έκανε λόγο ο  δήμαρχος της Μαριούπολης. Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας για το ελληνικό προξενείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται
-


Ο δήμαρχος της Μαριούπολης στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η πόλη αυτή στο νότιο τμήμα της χώρας που βρέχεται από την Αζοφική θάλασσα είναι στόχος συνεχών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν σκοτωθεί άμαχοι και έχουν πληγεί υποδομές, καθώς η Ρωσία συνεχίζει για έκτη ημέρα την εισβολή στη χώρα.

"Κατοικημένες περιοχές βομβαρδίζονται επί πέντε ημέρες. Μας χτυπούν με το πυροβολικό, μας βομβαρδίζουν με πυραύλους GRAD, μας πλήττουν με τις αεροπορικές τους δυνάμεις", δήλωσε ο Βαντίμ Μποϊσένκο μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

"Έχουν υποστεί ζημιές πολιτικές υποδομές-- σχολεία, σπίτια. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Γυναίκες, παιδιά έχουν σκοτωθεί", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ, επεσήμανε στο Facebook ότι στη Μαριούπολη υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σήμερα έπειτα από έναν βομβαρδισμό.

"Η Μαριούπολη και η Βολνοβάχα είναι δικές μας! Οι δυο πόλεις υφίστανται την πίεση του εχθρού, αλλά ανθίστανται. Στη Μαριούπολη (...) η πόλη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα",πρόσθεσε.

Οι δύο αυτές πόλεις βρίσκονται στον δρόμο των ρωσικών δυνάμεων που εισβάλλουν στην Ουκρανία μέσω της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Την ίδια ώρα, ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, Χάρκοβο, δήλωσε ο επικεφαλής της περιοχής αυτής Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Σημείωσε ότι επλήγησαν κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτήριο της πόλης


Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας του ελληνικού Γενικού Προξενείου Μαριούπολης

Εν τω μεταξύ, μετά τη χθεσινή μεταφορά των γραφείων του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης σε άλλες εγκαταστάσεις στην πόλη για λόγους ασφαλείας και δεδομένου ότι η εκτροπή των σταθερών τηλεφώνων παρουσίασε δυσκολίες λόγω των συνθηκών, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να επικοινωνούν με το Γενικό Προξενείο να κάνουν χρήση και των τηλεφωνικών αριθμών 00380962681282, 00380982852454, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν ήδη αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γενικού Προξενείου.

Το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (00380967047885) και η ηλεκτρονική διεύθυνση (grgencon.mar@mfa.gr) λειτουργούν κανονικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα παιδιού - Α21: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα

ΗΠΑ: Σκότωσε τα ανήλικα παιδιά του μέσα σε εκκλησία (εικόνες)

Δυτική όχθη: Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ