Κόσμος

15 Οκτωβρίου 2022 07:30

Βόρεια Κορέα: ο Κιμ απειλεί την Νότια Κορέα με “συντριπτικά αντίμετρα”

Διάβασέ μου το...

“Τελεσίγραφo” από τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας με αναφορές για “στρατιωτικές προκλήσεις”. "Εμπλοκή" με μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών

Βόρεια Κορέα: ο Κιμ απειλεί την Νότια Κορέα με “συντριπτικά αντίμετρα”
-

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα» για τις «σκόπιμες προκλήσεις» της Νότιας Κορέας, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή, με μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Την αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού στρατού μια ημέρα μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και τις βολές πυροβολικού κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

ΚΙμ Γιονγκ Ουν - στρατιωτικά γυμνάσια - Β. Κορέα

ΚΙμ Γιονγκ Ουν - στρατιωτικά γυμνάσια - Β. Κορέα

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, οι βολές πυροβολικού ήταν προειδοποίηση για τις «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις του εχθρού στη μεθόριο», μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Στο εξής, ο στρατός μας δεν θα επιτρέψει ποτέ καμία πρόκληση από τους εχθρούς που κλιμακώνουν τη στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε και απείλησε με «συντριπτικά στρατιωτικά αντίμετρα».

Βορειοκορεατικά μαχητικά πέταξαν την Παρασκευή κοντά στα σύνορα των δύο χωρών και αεροσκάφη της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από τον σύντροφο της μητέρας της

Τουρκία - Ανθρακωρυχείο: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη (εικόνες)

Βιασμός ανήλικης: σύλληψη 33χρονου που βίασε την 12χρονη τουλάχιστον δύο φορές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ