Αθλητικά

30 Οκτωβρίου 2022 21:37 Τελευταία ενημέρωση : 31 Οκτωβρίου 2022 14:05

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: μεγάλη νίκη για την Ένωση

Διάβασέ μου το...

Η Ένωση επικράτησε με 2-0 έναντι του ΠΑΟΚ, στο "ντέρμπι των δικέφαλων".

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: μεγάλη νίκη για την Ένωση
-

Μετά από 13 ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ και παράλληλα συνδύασε με επιτυχία το πρώτο της ντέρμπι στην OPAP Arena. Παρουσία 30.000 φίλων της που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη με σκόρερ τους Γκαρσία (36΄), Γκατσίνοβιτς (61΄) και έφτασε τους 24 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, μετά από 10 αγωνιστικές στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο ματς με πολλές απουσίες. Παρόλα αυτά, απείλησε πρώτος σε δύο περιπτώσεις νωρίς στο παιχνίδι, με τον Κωνσταντέλια (5΄) και τον Ολιβέιρα (8΄) να αστοχούν όταν βρέθηκαν σε θέση βολής. Η ΑΕΚ άρχισε σταδιακά να ανεβάζει ρυθμό και να ενεργοποιεί το στοιχείο εκείνο που έχει αναδειχθεί σε μεγάλο της «όπλο» από την αρχή της σεζόν: το ανεξάντλητο πρέσινγκ.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - SUPERLEAGUE

Έτσι, άρχισε να ανακτά μπάλες και να γίνεται ολοένα πιο απειλητική, με τον Αραούχο να δημιουργεί 1-2 καλές στιγμές, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Αλλά στο 36΄ οι νεαροί Κουλιεράκης, Ντάντας «πλήρωσαν» την απειρία τους και «υπέκυψαν» στο πρέσινγκ του Αραούχο, ο οποίος τους ανάγκασε σε λάθος. Ο Ελίασον με γρήγορη σκέψη έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός «εκτέλεσε» τον Κοτάρκσι για το 1-0 και το 6ο του γκολ στην εφετινή Super League. Αμέσως μετά (39΄), από νέο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Πινέδα έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κοτάρσκι με φοβερά αντανακλαστικά είπε «όχι», ενώ στο 43΄ απέκρουσε πιο εύκολα το σουτ του Λιβάι. Το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 2-0 και ο ΠΑΟΚ εκτός παιχνιδιού στο ημίχρονο, όμως οι αποκρούσεις του Κροάτη τον κράτησαν «ζωντανό».

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - SUPERLEAGUE

Από ένα νέο λάθος του ΠΑΟΚ και κλέψιμο του Γκατσίνοβιτς στο κέντρο, προήλθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Η μπάλα έφτασε στον Ελίασον ο οποίος με καταπληκτική προσποίηση «άδειασε» τον Κουλιεράκη και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 61΄. Άργησε πολύ να αντιδράσει ο Λουτσέσκου, ο οποίος έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο μέσον του β΄ ημιχρόνου και αφού η ομάδα του είχε μπροστά της ένα «βουνό» να ανέβει. Δεν ήταν μόνο η «λάβρα» της OPAP Arena. Ήταν και η απίστευτα ηγετική παρουσία του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος βρισκόταν σε κάθε γωνιά του γηπέδου, βοηθώντας ανασταλτικά και δημιουργικά. Ο «Τσίνο» έδινε ρυθμό στην κερκίδα και η κερκίδα πάντα αναζητά μια ηγετική φυσιογνωμία. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος, μαζί βέβαια με τον εξαιρετικό Νίκλας Ελίασον που δημιούργησε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - SUPERLEAGUE

Διαιτητής: Στεφάνσκι (Πολωνία)

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Ντάντας, Σάστρε, Ολιβέιρα

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα (89΄ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (82΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (82΄ Μάνταλος), Πινέδα (74΄ Γιόνσον), Αραούχο (89΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς (66΄ Ελ Καντουρί), Ντάντας (66΄ Σβαμπ), Νάρεϊ (67΄ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας (79΄ Κουαλιάτα), Ολιβέιρα

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ - SUPERLEAGUE

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Μάρκου - Μαρακάκης: σε 10 δευτερόλεπτα του κατάφερε πάνω από 15 μαχαιριές (βίντεο)

Φθηνή στέγη για νέους: Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Επιστροφή εκδρομέων: Ατελείωτη ουρά στην Εθνική Οδό (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ