Καιρός

09 Δεκεμβρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 09 Δεκεμβρίου 2022 08:24

Καιρός: τοπικές βροχές και νοτιάδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Πού θα βρέξει. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται άστατος σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στα δυτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που απο το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται  λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια περιμένουμε λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως απο το βράδυ οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι κυρίως στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά κυρίως στα θαλάσσια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Κρήτη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σάββατο

Αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και από το βράδυ τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 βαθμούς, τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

EUMED-9: Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ισπανία για την Σύνοδο Κορυφής

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα του 112 λόγω έκλυσης επικίνδυνων ουσιών

16χρονος: Απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ