Κόσμος

16 Δεκεμβρίου 2022 12:15

Λονδίνο: Ποδοπάτημα σε συναυλία - Τραυματίες και χάος (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πανικός στην αίθουσα συναυλιών O2 Academy. Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερα άτομα.

Λονδίνο: Ποδοπάτημα σε συναυλία - Τραυματίες και χάος (εικόνες)
-


Τέσσερις άνθρωποι
νοσηλεύονται και βρίσκονται σήμερα το πρωί σε «κρίσιμη» κατάσταση αφού ποδοπατήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην είσοδο αίθουσας συναυλιών στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία κλήθηκε στις 21:35 (τοπική ώρα, 23:35 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αναφορές σύμφωνα με τις οποίες «μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπαθούσε να παραβιάσει την είσοδο» της αίθουσας συναυλιών O2 Academy στη συνοικία Μπρίξτον.

Οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις από τους οποίους παραμένουν σε «κρίσιμη» κατάσταση, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Βίντεο έξω από τον χώρο της εκδήλωσης δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να πιέζουν να μπουν στον χώρο.

Η συναυλία ακυρώθηκε 10 λεπτά μετά την εμφάνιση του Asake στη σκηνή. Βίντεο στο TikTok τον δείχνει να κατευθύνεται στη σκηνή, λέγοντας: «Είπαν ότι έξω επικρατεί ήδη τρέλα. Πρέπει λοιπόν να ολοκληρώσουμε τη συναυλία, δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι δική μου ευθύνη».

Ενας άλλος άνδρας ανέβηκε στη σκηνή και είπε: «Διακόψαμε τη συναυλία γιατί άνθρωποι παραβίασαν την πόρτα. Είναι 3.000 άτομα που έχουν σπάσει την πόρτα έξω και για λόγους ασφαλείας η Αστυνομία μάς ζήτησε να σταματήσουμε τη συναυλία. Σας ζητούμε συγγνώμη. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ