Πολιτική

06 Ιανουαρίου 2023 14:17 Τελευταία ενημέρωση : 06 Ιανουαρίου 2023 20:37

Ακάρ για Φαρμακονήσι: Οι Έλληνες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

Διάβασέ μου το...

«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, απειλώντας εκ νέου την Αθήνα.

Ακάρ για Φαρμακονήσι: Οι Έλληνες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας
-

Ότι η Τουρκία έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» υποστήριξε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπου τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, σημείωσε πως, «οι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει ανταπάντηση «καμία πρόκληση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσω διαλόγου» είπε ο υπουργός Άμυνας, συμπληρώνοντας πως, «δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Ο Ακάρ απείλησε εκ νέου τη χώρα μας, λέγοντας:

«Λέμε: ‘Μαζέψτε τα μυαλά σας πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύεστε και κρατήστε τα πόδια σας στο έδαφος. Ειλικρινά απλώνουμε χείραν φιλίας. Μην καθυστερείτε να πάρετε αυτό το χέρι φιλίας. Τους έχουμε προειδοποιήσει κατά καιρούς με τη μορφή ‘Μην διστάζετε’ και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε.

Είναι η Ελλάδα που χαλάει αυτό το status quo, εξοπλίζοντας τα νησιά. Η Ελλάδα που μπήκε κάτω από τη μύτη μας και που προκαλεί μέρα νύχτα. Η Ελλάδα που μόλις χθες ενόχλησε τους ψαράδες μας, πυροβόλησε. Με άλλα λόγια, εδώ ταιριάζει η παροιμία «Ο Γιαβούζ, ο κλέφτης, καταστέλλει τον νοικοκύρη». Αυξάνουν την ένταση. Το κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».

Η ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής μεταδόθηκε άμεσα από το πρακτορείο Αναντολού και αναμεταδόθηκε ευρέως από ενημερωτικές και ιστοσελίδες, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου. «Το Λιμενικό απέτρεψε παρενόχληση τουρκικών αλιευτικών σκαφών από την Ελλάδα», ήταν το τίτλος του Αναντολού. Η Σαμπάχ έκανε λόγο για «Ελληνική παρενόχληση σε τουρκικό ψαροκάικο στο Αιγαίο! Τράπηκαν σε φυγή όταν παρενέβη το Λιμενικό Σώμα». «Απόπειρα παρενόχλησης από την Ελληνική Ακτοφυλακή σε τουρκικά αλιευτικά στο Αιγαίο», αναφέρει η Χουριέτ, ενώ η Ντέιλ Σαμπάχ σημειώνει πως, «η Ακτοφυλακή εμπόδισε ελληνική παρενόχληση Τούρκων ψαράδων».

Ειδήσεις σήμερα:

Ιώσεις - Καπραβέλος: Παράταση στις διακοπές για να μην ανοίξουν τα σχολεία

Θεοφάνια - Μητσοτάκης από Γαύδο: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας (εικόνες)

Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Νικολόπουλος που είχε βιώσει δύο τραγωδίες