Πολιτισμός

10 Φεβρουαρίου 2023 09:54 Τελευταία ενημέρωση : 10 Φεβρουαρίου 2023 20:04

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Το πρώτο φορτίο βοήθειας ξεκίνησε για την Τουρκία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, λίγο πριν αναχωρήσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν τόνους βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ - ΕΕΣ: Το πρώτο φορτίο βοήθειας ξεκίνησε για την Τουρκία (βίντεο)
-

Το πρώτο σημαντικό βήμα στήριξης των σεισμόπληκτων στην Τουρκία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρή Κυριακού, που «τρέχει» σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό έγινε το πρωί της Παρασκευής, με την αναχώρηση του πρώτου φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας, με προορισμό το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, όπου, σε συνεννόηση με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, θα παραδώσει 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για να διατεθούν άμεσα στους πληγέντες.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, «Είναι έτοιμα τα φορτηγά να αναχωρήσουν με περίπου 40 τόνους υλικό ανθρωπιστικής φύσης:

  • Σκηνές οικογενειακές αρίστου τύπου
  • Στρώματα
  • Μάλλινες κουβέρτες
  • Κρεβάτια εκστρατείας
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Είδη σίτισης
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης

όλα σε καινούρια κατάσταση».

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τουρκία - σεισμός

Όπως προσέθεσε ο κ. Αυγερινός, «πηγαίνουμε οδικώς, Θα χρειαστούμε περίπου 3,5 ημέρες για να παραδώσουμε μέσα στην πληγείσα περιοχή, στο κέντρο που έχει αναπτύξει η Ερυθρά Ημισέληνος, με όλες τις πλέον ακριβείς διαδικασίες παράδοσης, αποθήκευσης και στην συνέχεια χρήσης».

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι και το τελευταίο τεμάχιο θα χρησιμοποιηθεί εκεί που πρέπει».

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τουρκία - σεισμός

«Ευχαριστούμε και πάλι τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την τεράστια στήριξη, καθημερινά και συνεχώς, που μας δίνει την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε ένα πολύ έργο πολύ δύσκολο», επεσήμανε ο κ. Αυγερινός, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «Οι αποστολές μας θα είναι πάρα πολλές, συνεχείς, γιατί οι ανάγκες των ανθρώπων, όπως ξέρετε,  είναι τεράστιες και πολύχρονες».

Στην αναχώρηση της αποστολή παρευρέθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης. 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Τουρκία - σεισμός

Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το εξαίρετο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκηνές, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.α.) τα οποία θα παραδοθούν απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής για να διατεθούν με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους.

Ώρα Αλληλεγγύης: Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και ο ΕΕΣ στο πλευρό των πληγέντων

Για ακόμη μία φορά, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Θοδωρή Κυριακούστέκεται στο πλευρό ανθρώπων που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας.

Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχουν  προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την Συρία, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων πολιτών και αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας, για συγκέντρωση οικονομικής και κάθε άλλης βοήθειας προς ενίσχυσή των πληγέντων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο, για να συνδράμει τους σεισμόπληκτους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την αμέριστη στήριξη του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, συγκεντρώνει οικονομική ενίσχυση για τους σεισμοπαθείς, μέσω δωρεών στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

  • Τράπεζα: EUROBANK,
  •  Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
  • Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, 
  • IBAN: GR2602602400000300201205013
  • Ένδειξη: “Σεισμός”».
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - συλλογή τροφίμων - Τουρκία - Συρία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, απευθύνει έκκληση για συλλογή ανθρωπιστικού υλικού, που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών. 

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει 

  • τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.),
  • υπνόσακους και κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) 
  • είδη ατομικής υγιεινής,

για να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Σημεία Συγκέντρωσης: 

Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. (Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι) και Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. (Άστρους 111-113, Κολωνός), Δευτέρα έως Παρασκευή, Ώρες 7:30-14:30Τηλ: 210 5147300)».

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν ανθρωπιστικό υλικό, το οποίο θα αποσταλεί με ασφάλεια από τον Ε.Ε.Σ στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

ΕΕΣ - ΕΟΚ  - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον Ε.Ε.Σ. και αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει ο Οργανισμός για να συλλέξει και να αποστείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, διοργανώνει το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου μεγάλη δράση συλλογής ανθρωπιστικού υλικού σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος όπου θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης.

Τα συλλεχθέντα θα παραδοθούν από τους υπεύθυνους των γηπέδων στα κατά Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ, θα συσκευασθούν και εν συνεχεία θα αποσταλούν στις κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, απ’ όπου και θα αποσταλούν στις σεισμόπληκτες περιοχές με οχήματα του Ε.Ε.Σ.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

  • τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.),
  • υπνόσακοι, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα)
  • είδη ατομικής υγιεινής

Ειδήσεις σήμερα:

“DRAGONS’ DEN”: νέο ραντεβού σε νέα ημέρα και ώρα στον ΑΝΤ1 (εικόνες)

Τροχαίο: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σεισμός στην Τουρκία: Αγωνία για ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ