Οικονομία

25 Απριλίου 2023 13:50

Politico για Καϊλή: νέα έρευνα για απάτη μετά το “Qatar gate”

Διάβασέ μου το...

Αντιμέτωπη με νέα έρευνα είναι η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το Politico, με αιχμή τους μισθούς των συνεργατών της.

Politico για Καϊλή: νέα έρευνα για απάτη μετά το “Qatar gate”
-

Έγγραφα που αποκαλύπτουν λεπτομέρειες σχετικά με μια νέα ποινική έρευνα που αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλή σχετικά με φερόμενες δωροδοκίες σε τέσσερις πρώην βοηθούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2014 έως το 2020 επικαλείται το Politico.

Η έρευνα εξετάζει την Εύα Καϊλή συγκεκριμένα για τρεις πιθανές δόλιες δραστηριότητες, σύμφωνα με το δημοσίευμα: εάν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, εάν έκοψε τις αποζημιώσεις τους για «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας που διοργάνωσε και τέλος, αν έλαβε μίζες από μέρος των μισθών τους, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, επιστολή που είναι σε γνώση του ιστότοπου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Μαρία Σπυράκη

Συνολικά, οι ελεγκτικές Αρχές εκτιμούν ότι η Εύα Καϊλή χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ», σύμφωνα με άτομο με γνώση της υπόθεσης.

Οι λεπτομέρειες προσφέρουν την πρώτη πραγματική εικόνα της έρευνας από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο, λίγες μόνο ημέρες αφότου η κ. Καϊλή, μπήκε στη φυλακή με την υποψία ότι είχε εμπλακεί σε ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, το Qatargate – το φερόμενο κύκλωμα δωροδοκίας που σύμφωνα με τους εισαγγελείς εμπλέκονται χώρες όπως το Κατάρ και το Μαρόκο οι οποίες δωροδόκησαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και μιας και όλοι οι ύποπτοι για το σκάνδαλο Qatargate βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής και χωρίς οι βελγικές Αρχές να έχουν προχωρήσει σε νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, η προσοχή τώρα στρέφεται στη νέα αυτή υπόθεση απάτης. Οι ευρωβουλευτές στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Βουλής θα συζητήσουν την υπόθεση Καϊλή κεκλεισμένων των θυρών για πρώτη φορά σήμερα, Τρίτη (25/4).


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές - Δρυμιώτης: Η αυτοδυναμία, τα ποσοστά και τα “μαθηματικά” (βίντεο)

“Καλημέρα Ελλάδα”: ο Γιώργος Παπαδάκης έγινε… κούρεμα! (βίντεο)

Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ: διευκρινίσεις για ετεροδημότες, απόδημους και ποσοστά κομμάτων