Πολιτική

04 Μαΐου 2023 18:53 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαΐου 2023 23:02

Εκλογές: Ο Αθανασίου, ο “βαθύτατα δημοκρατικός” Κανελλόπουλος και οι αντιδράσεις

Διάβασέ μου το...

Απαντήσεις και εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση, μετά από τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή της ΝΔ για τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο του ΕΑΝ που “πέρασε” και από το κόμμα του Κασιδιάρη.

Εκλογές: Ο Αθανασίου, ο “βαθύτατα δημοκρατικός” Κανελλόπουλος και οι αντιδράσεις
-

Ως «βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο» αποκάλεσε σε δήλωσή του τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, επικεφαλής του ΕΑΝ και για βραχύ διάστημα Πρόεδρο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη (σημ: δείτε όσα είπε την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου) ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην ανώτατος δικαστικός, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Τσαπανίδου: Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις

Σε δήλωση της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρει «Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου αποκάλεσε χθες τον κ. Κανελλόπουλο "βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο". Τον παραλίγο πρόεδρο του κόμματος Κασιδιάρη! Τι ακριβώς συμβαίνει; Βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης σε υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Κανελλόπουλο όπως αναφέρει δημοσίευμα; Με τον κ. Τζήμερο μήπως; Συναντήθηκε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου; Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις».

Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, που συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, όπου έκανε τις σχετικές δηλώσεις ο κ. Αθανασίου, επέκρινε τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θα ξεκινήσω αρχικά με αυτό το οποίο είπε ο κ. Αθανασίου, που χαρακτήρισε τον κ. Κανελλόπουλο δημοκράτη ακόμη και σήμερα. Κύριε Αθανασίου είναι απαράδεκτο να το λέτε αυτό. Τον άνθρωπο, ο οποίος λειτουργεί ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίζουμε βαθύτατα δημοκράτη. Λειτουργεί όλες αυτές τις ημέρες και αυτό το διάστημα ως αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη. Τη μια τον κάνει αρχηγό του κόμματός του. Μόλις καταλαβαίνουν ότι θα καταπέσουν στον Άρειο Πάγο, φεύγει και κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με άλλο κόμμα. Με αυτή τη ρητορεία δείχνουμε ανοχή».

Διευκρινίσεις από Αθανασίου

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τις αναφορές του στον Α. Κανελλόπουλο, δήλωσε:

Σε χθεσινή τηλεοπτική μου συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, όταν ρωτήθηκα για τον κύριο Κανελλόπουλο και το κόμμα του, απάντησα με σαφήνεια ότι για όσο χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εγώ ως Πρόεδρος και εκείνος ως Αντιπρόεδρος της Ένωσης, διακατείχετο από δημοκρατικές αρχές. Επίσης δήλωσα περαιτέρω ότι δεν μπορώ να γνωρίζω τις μετέπειτα αντιλήψεις του. Συνεπώς, να είναι πολύ προσεκτικοί οι εμπνευστές της «μονταζιέρας» της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: “Μαμά, με βίαζαν κάθε βράδυ στο κελί” - Σοκάρει η καταγγελία 17χρονου (βίντεο)

Ιταλία: Νεκρή 16χρονη από ηλεκτροπληξία - Έπεσε στην μπανιέρα το κινητό που φόρτιζε

Σκρέκας - λογαριασμοί ρεύματος: Η επιδότηση για Μάιο και Ιούνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ