Τεχνολογία - Επιστήμη

18 Μαΐου 2023 08:51 Τελευταία ενημέρωση : 18 Μαΐου 2023 09:20

Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζονται οι δονήσεις

Διάβασέ μου το...

Αισθητές σε πολλές περιοχές έγιναν οι νέες δονήσεις. Αναστάτωση προκαλεί η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται απο το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή.

Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζονται οι δονήσεις
-

Νέα διπλή σεισμική δόνηση 'εγινε αισθητή λίγο μετά τις 08:40 το πρωί της Πέμπτης (18/05) την Κόρινθο.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο πρώτος σεισμός ήταν έντασης 2,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίστηκε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων ανατολικά του Ξυλοκάστρου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 9,3 χιλιόμετρα.

σεισμός - Ξυλόκαστρο - 2,3 ρίχτερ

Σύμφωνα με την μέτρηση από τους σεισμολόγους, ο δεύτερος σεισμός που ακολούθησε 94 δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 6 χιλομέτρων ανατολικά από το κέντρο του Ξυλοκάστρου, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 13,4 χιλιόμετρα.

σεισμός - Ξυλόκαστρο - 3,8 ρίχτερ

Πολλαπλές ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώνονται από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης (17/5) κοντά στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στον Κορινθιακό Κόλπο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, ο πρώτος σεισμός, με μέγεθος 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:42 και το επίκεντρο του καταγράφηκε σε απόσταση 6 χιλιόμετρων ανατολικά του Ξυλοκάστρου, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 12 χιλιόμετρα.

Σεισμός - Κορινθιακός

Ακολούθησε μια σειρά απο σεισμούς, μέσα στα επόμενα 30 λεπτά, με παρεμφερές επίκεντρο και ανάλογα μεγέθη, με τον μεγαλύτερο να ειναι 2,8 Ρίχτερ.

Σεισμός - Κορινθιακός

Σεισμός - Κορινθιακός

Σεισμός - Κορινθιακός

Ειδήσεις σήμερα:

Κολομβία: Παιδιά “χάθηκαν” σε ζούγκλα για 15 ημέρες - Μωρό 11 μηνών το ένα

Κατάρ: Το αεροπλάνο της Μπέρμποκ… έπαθε λάστιχο! (εικόνες)

TikTok - Μοντάνα: απαγόρευση της εφαρμογής στην Πολιτεία των ΗΠΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ