Πολιτική

20 Ιουνίου 2023 12:27 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουνίου 2023 20:20

Ναυάγιο στην Πύλο - Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί το Λιμενικό και την Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, από την Χαλκιδική, όπου περιοδεύει την Τρίτη. Ποιο μήνυμα έστειλε στους ψηφοφόρους.

Ναυάγιο στην Πύλο - Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί το Λιμενικό και την Ελλάδα
-

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολίτες του Πολυγύρου Χαλκιδικής, λέγοντας ότι "στοχοποίησε" το Λιμενικό Σώμα και έδωσε επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα σχετικά είναι τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

"Θα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών αυτούς οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία, αντί να υπερασπίζονται τη χώρα, στοχοποιούν τη χώρα και δίνουν, τελικά, επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: "Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο γίνεται τις τελευταίες μέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Και είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και την τουρκική προπαγάνδα".

Μητσοτάκης - Χαλκιδική

Μητσοτάκης - Χαλκιδική

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους και να ξανακάνουν την ίδια επιλογή που έκαναν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ψηφίζοντας ΝΔ ώστε την 25η Ιουνίου να αυξήσουν τα ποσοστά της.

Ζήτησε να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός ενόψει των εκλογών της Κυριακής, να υπάρχει εγρήγορση και ιδιαίτερα για το νομό Χαλκιδικής είπε ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή.

"Πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το Θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο κόμμα. Η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μας ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Χαλκιδική

Μητσοτάκης - Χαλκιδική

Μίλησε για "υπεύθυνο πατριωτισμό" και δήλωσε πως "η στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική θα συνεχιστεί με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας".

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. καλωσόρισαν ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Πολυγύρου και αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες. 

Στα Νέα Μουδανιά, ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και δη στην Τουρκία ανέφερε ότι «Η Ελλάδα μετράει, η Ελλάδα μπορεί να στέκεται ως ισότιμος Ευρωπαίος εταίρος, να διεκδικεί στην Ευρώπη αναπτυξιακούς πόρους και όχι μνημόνια για να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες. Αυτή ακριβώς η ενίσχυση του κύρους και της αυτοπεποίθησης της χώρας πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα με μία υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική στα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα, με μία πολιτική η οποία θα αναδεικνύει το ρόλο της πατρίδας μας ως παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μία πολιτική η οποία θα εξακολουθεί, έστω και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Μία πολιτική η οποία θα εξακολουθεί να φυλά τα σύνορά μας. Μία πολιτική η οποία θα εξασφαλίσει μία δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, όπως κάναμε, φίλες και φίλοι, αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο και είναι η μόνη κουβέντα που θα πω για την αντιπολίτευση, σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού. Λυπάμαι, είναι το μόνο το οποίο μπορώ να πω. Το μόνο το οποίο έχουν κάνει τέσσερα χρόνια είναι να βρίσκουν κάθε ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στην κυβέρνηση αλλά επιτίθενται στη χώρα όταν υιοθετούν μία τέτοια ρητορική».

Εκανε ξεχωριστή αναφορά για την σχέση της ΝΔ με την Χαλκιδική, ενθυμούμενος ότι «Το πρώτο συνέδριο από τον ιδρυτή της παράταξης, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κι εγώ θυμάμαι βέβαια και ένα άλλο συνέδριο, το 1986, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Ήμουν 18 ετών τότε. Ήμουν και εγώ παρών, συμμετείχα και εγώ σ’ αυτό το συνέδριο, οπότε η διαχρονικοί δεσμοί της Νέας Δημοκρατίας με την Χαλκιδική είναι γνωστοί και είμαι σίγουρος ότι θα τους επιβεβαιώσετε ακόμα μία φορά την Κυριακή που μας έρχεται». 


Ειδήσεις σήμερα:

Τιτανικός: Θρίλερ με την εξαφάνιση υποβρυχίου - Ποιοι είναι οι επιβάτες (βίντεο)

Κως - Δολοφονία Αναστάζια: Νέα στοιχεία και αναπάντητα ερωτήματα

Χόρεψε μπάλο στον γάμο του αδελφού της από το αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ