Καιρός

01 Αυγούστου 2023 07:09

Καιρός: ζέστη και συννεφιά την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα. Σε ποιες περιοχές αναμένωνται νεφώσεις.

-

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τις απογευματικές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Εύβοια, γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη  ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια - βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη

Αίγυπτος: Κρατούμενοι άρπαξαν όπλα και σκότωσαν αστυνομικούς

Ρωσία: Drones από την Ουκρανία επιτέθηκαν στη Μόσχα (εικόνες)




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ