Καιρός

24 Αυγούστου 2023 07:07

Καιρός: μελτέμι, νεφώσεις και μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που αναμένονται καταιγίδες. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου, (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και τοπικά έως 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις Κυκλάδες θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδεςΟι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές - Πέμπτη: οι περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου (χάρτης)

Ρόδος - βιασμός: Χειροπέδες σε 46χρονο μετά από καταγγελία 17χρονης

Φωτιά στην Πάρνηθα: Μεγάλη αναζωπύρωση – σε ετοιμότητα για εκκενώσεις



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ