Κόσμος

03 Σεπτεμβρίου 2023 23:22

Νεβάδα: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο φεστιβάλ Burning Man (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον χώρο του φεστιβάλ όταν η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε το έδαφος σε λασπότοπο.

Νεβάδα: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο φεστιβάλ Burning Man (εικόνες)
-

Ερευνα διενεργείται στη Νεβάδα μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου στο φεστιβάλ Burning Man, κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον χώρο του φεστιβάλ όταν η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε το έδαφος σε απέραντο λασπότοπο.

Οι Αρχές κάλεσαν τους ανθρώπους να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να «κάνουν οικονομία» στα τρόφιμά τους, στο νερό και στα καύσιμα, καθώς οι δρόμοι προς και από την περιοχή είναι -και θα παραμείνουν για ημέρες- κλειστοί.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πέρσινγκ ανέφερε: «Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον θάνατο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας», χωρίς πάντως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τις συνθήκες.

Η ασυνήθιστη κακοκαιρία, σε μια περιοχή κυρίως ξηρή, έπληξε με κατακλυσμιαίες βροχές το φεστιβάλ στο τέλος της ένατης ημέρας του, κατά την οποία καταφτάνει το μεγαλύτερο πλήθος ώστε να δει το εντυπωσιακό φινάλε, το κάψιμο ενός γιγάντιου ξύλινου ανδρείκελου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα χειρότερα πέρασαν, ωστόσο ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο για περισσότερα μπουρίνια και καταιγίδες με κεραυνούς.

Πηγή: BBC

Ειδήσεις σήμερα:

Ο “Σκοπελίτης”…. δαμάζει τα κύματα του Αιγαίου (βίντεο)

“Κιβωτός του Κόσμου” - πατήρ Αντώνιος: ξεκινά η πρώτη δίκη για κακοποίηση παιδιών

Τροχαίο - Νεκρός αστυνομικός: Πώς έχασε την ζωή του ο πολύτεκνος πατέρας (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ