Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2023 14:22

Μέση Ανατολή – Βαρθολομαίος: Φτάνει πια, αρκετό αίμα χύθηκε

Διάβασέ μου το...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στους Αγίους Τόπους, υπογράμμισε ότι «ο πόλεμος δεν είναι λύση».

Μέση Ανατολή – Βαρθολομαίος: Φτάνει πια, αρκετό αίμα χύθηκε
-

«Φτάνει πια, αρκετό αίμα χύθηκε, ο πόλεμος δεν είναι λύση», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στους Αγίους Τόπους.

Στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεοχωρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υπογράμμισε τη σημασία του ειλικρινούς διαλόγου ως του μοναδικού μέσου για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην περιοχή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

«Φτάνει πιά, αρκετό αίμα χύθηκε! Ο πόλεμος δεν είναι λύσι! Αποτελεί το αποτύπωμα της πτώσεως του ανθρώπου, ο οποίος μέσα στην αλαζονεία και την πλεονεξία του δεν μπορεί να αναγνωρίση την ιερότητα του προσώπου του συνανθρώπου του», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος και πρόσθεσε: «Και η διαπίστωσις αυτή καθιστά υπεύθυνο πάντα ενσυνειδήτως πιστεύοντα εις Χριστόν, έναντι του Κυρίου Του και έναντι των συνανθρώπων του. Ναί, ουδείς Χριστιανός είναι ανεύθυνος διά τα συμβαίνοντα εις τον περίγυρόν του! Η ειρήνη εξαρτάται και από τον κάθε ένα εξ ημών!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα - ΟΗΕ: “Καμπανάκι” για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών

Πέθανε ο Χρόνης Αηδονίδης

Αίγιο: Χειροπέδες στον ασυγκράτητο… ληστή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ