Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2023 20:15

Προκόπης Παυλόπουλος στον ΑΝΤ1: Η Τουρκία εξοπλίζει τη Χαμάς (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Προκόπης Παυλόπουλος στον ΑΝΤ1: Η Τουρκία εξοπλίζει τη Χαμάς (βίντεο)
-

Την αναγκαιότητα η Δύση να υποστηρίξει το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ, αρκεί το δικαίωμα αυτό να μη μετατρέπεται σε δικαίωμα επίθεσης, επισήμανε την Τρίτη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε "τρομοκρατική οργάνωση" τη Χαμάς και ανέφερε ότι αναφέρει στο καταστατικό της, αφενός την απόλυτη αδυναμία ειρηνικής επίλυσης του Μεσανατολικού Ζητήματος, και αφετέρου το μονόδρομο της Τζιχάντ για το θέμα αυτό. Πραγματοποιώντας μια ιστορική αναδρομή, σημείωσε ότι η Χαμάς γεννήθηκε εκμεταλλευόμενη την καθυστέρηση εφαρμογής της δεύτερης ειρηνευτικής συμφωνίας του Γιασέρ Αραφάτ και ότι έκτοτε αποστολή της είναι να τορπιλίζει κάθε επίλυση του ζητήματος στο πλαίσιο της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου. Υπογράμμισε ότι η αραβική πλευρά της διένεξης πληρώνει διαχρονικά την αρχική αδιαλλαξία της, το ότι δηλαδή αρνήθηκε την ίδρυση δύο κρατών σε εδαφική αναλογία 53-47% την οποία είχε προτείνει το 1947 ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, με την υποστήριξη τότε, και της πλευράς της Σοβιετικής Ένωσης.

Εν συνεχεία ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Το Ισραήλ έχει ξεκάθαρο δικαίωμα νόμιμης άμυνας το οποίο η δύση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πρέπει να το υποστηρίξουμε έμπρακτα και επίμονα, αρκεί να μην το μετατρέψει στη συνέχεια σε δικαίωμα επίθεσης. Είναι γνωστό ότι η Χαμας εξοπλίζεται από την Τουρκία και παρ’ όλα αυτά το ΝΑΤΟ την ανέχεται. Αν η Δύση δεν απομονώσει την Τουρκία και το Ιράν και δεν επιβάλει κυρώσεις εις βάρος τους, εντέλει θα αντιμετωπίσουμε μια γενικευμένη αναζωπύρωση στην περιοχή. Αλλά και πέραν αυτού, θα οδηγηθούμε εντέλει σε ένα ΝΑΤΟ 'εγκεφαλικά νεκρό', όπως είχε προβλέψει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης - Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει (βίντεο)

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Κασσελάκης: οι δύσκολες ώρες στην πανδημία και οι... βέρες (βίντεο) 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ