Κόσμος

27 Οκτωβρίου 2023 09:51

Μακελειό στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Διάβασέ μου το...

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε αίθουσα μπόουλινγκ και σε εστιατόριο της πόλης Λιούιστον. Τρόμος στους κατοίκους καθώς ο δράστης κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος

Μακελειό στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
-

Οι Αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, του 40χρονου Ρόμπερτ Καρντ, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για οκτώ δολοφονίες. Θα πρέπει να θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος, αύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN, ομάδα του FBI έκανε έρευνα στην τελευταία γνωστή διεύθυνση του υπόπτου. Ο 40χρονος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ.

Στις έρευνες συμμετέχουν τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού μαζί με σχεδόν όλη τη δύναμη της αστυνομίας του Μέιν. Eπίσης, το FBI έχει στείλει στην περιοχή δεκάδες πράκτορες και εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την τοπική και την πολιτειακή αστυνομία που ηγείται της έρευνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος μακελάρης είχε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε αναφέρει ότι «άκουγε φωνές» ενώ είχε νοσηλευτεί πριν μερικούς μήνες σε ψυχιατρική κλινική για δύο εβδομάδες. Αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι ο Καρντ είχε πρόσφατα απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε μια βάση της Εθνικής Φρουράς στο Saco του Μέιν.

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να αναφέρουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα στις Αρχές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με βουλευτές του Μέιν και «προσέφερε πλήρη ομοσπονδιακή υποστήριξη στον απόηχο αυτής της φρικτής επίθεσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο ύποπτος είχε μπει σε ψυχιατρική κλινική, άκουγε φωνές και είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία

Ο 40χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ πρόσφατα ανέφερε ότι «άκουγε φωνές» και απειλούσε να ανοίξει πυρ σε στρατιωτική εκπαιδευτική βάση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εισήχθη σε κέντρο ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες.

Ο Καρντ φέρεται επίσης να έχασε πρόσφατα τη δουλειά του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Macra, ο Καρντ έχει ιστορικό συλλήψεων για ενδοοικογενειακή βία και άλλα εγκλήματα.

Οι Αρχές επανέλαβαν ότι ο Καρντ είναι μόνο ένα «πρόσωπο ενδιαφέροντος» και αρνούνται να τον χαρακτηρίσουν ακόμη ύποπτο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύνοδος Κορυφής: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

Καιρός: σκόνη και βροχές την Παρασκευή

Euroleague: Στη Ρεάλ το clasico, πάρτι της Μονακό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ