Καιρός

04 Νοεμβρίου 2023 06:09

Καιρός: βροχές, καταιγίδες, σκόνη και χαλάζι το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

-

Σε ισχύ θα είναι και το Σάββατο το έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού της ΕΜΥ, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 27 και στα νησιά του Αιγαίου τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Υφεση των φαινομένων αναμένεται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και απο το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στα βόρεια έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα το μεσημέρι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 22 με 25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο για τον Ηλία Βρεττό - Η φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος

Νεπάλ: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ σκόρπισε τον θάνατο (εικόνες)

Ένοπλες Δυνάμεις: Ματαιώνουν την “Άσκηση Μέδουσα” λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ