Life

16 Νοεμβρίου 2023 16:09

“Brave New Greece”: ποιοι παράγοντες καθορίζουν το μέλλον της διατροφής (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένα ανεπανάληπτο φουτουριστικό ταξίδι, μια εκπομπή για το μέλλον.... σήμερα! Μια εμπειρία μέσω του ΑΝΤ1 που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

“Brave New Greece”: ποιοι παράγοντες καθορίζουν το μέλλον της διατροφής (εικόνες)
-

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό και να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα. Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο.

ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16:00

#BraveNewFood

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το μέλλον της διατροφής;

Τι θα τρώμε στο μέλλον; Ένα ερώτημα που γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό, δεδομένης της εκτιμώμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού σε περίπου 9 δισ. άτομα μέχρι το 2050, αλλά και των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή. Το επεισόδιο του #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewFood επιδιώκει να περιγράψει τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα.

Πώς αλλάζει η τεχνολογία τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε την τροφή μας; Πώς θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία τις μεγάλες προκλήσεις της βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη; Με ποιον τρόπο οι νέες γενιές χαράζουν νέες διατροφικές τάσεις; Μπορεί η Μεσογειακή Διατροφή, ως διατροφικό μοτίβο, να αποτελέσει οδηγό στις εξελίξεις; Τι μπορούμε να μάθουμε από τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούσαν οι πρόγονοί μας;

Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου και μεταφερόμαστε στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας τροφίμων ΔΕΛΤΑ που, μέσω σειράς πρωτοβουλιών, επιδιώκει να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της. Τα δημογραφικά δεδομένα, οι νέες τεχνολογίες, η καταπολέμηση της σπατάλης και η στροφή στην υγιεινή διατροφή είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το αύριο της διατροφής.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Επαμεινώνδας Χριστοφιλοπούλος (Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος), Χρήστος Τσόλκας (Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΛΤΑ), Begona Perez-Villarreal (Director, EIT Food South), Πάνος Παπαδόπουλος (Ιδρυτής, Δίκτυο Open Farm), Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Ιδρυτής & Διαχειριστής, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε»), Γιώργος Ζέρβας (Ομότιμος Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου (Ερευνήτρια Διατροφογενετικής & Ιδρύτρια, DNA Nutricoach), Άννα Παρδάλη (Παιδίατρος με ειδίκευση στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία).


«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη, Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 16:00 στον ΑΝΤ1.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

#BraveNewGreece

Δείτε το trailer:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: Ασθενής χειρουργήθηκε με τοπική αναισθησία αντί ολικής λόγω έλλειψης γιατρού

Χαλκιδική: Ανήλικη έκαψε το σπίτι φίλης της... για τα μάτια ενός άντρα

Φονική καταδίωξη στη Βοιωτία: ελεύθερος ο αστυνομικός

Gallery