Τεχνολογία - Επιστήμη

03 Δεκεμβρίου 2023 07:17

“Brave New Greece”: Το μέλλον της εργασίας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένα ανεπανάληπτο φουτουριστικό ταξίδι, μια εκπομπή για το μέλλον.... σήμερα! Μια εμπειρία μέσω του ΑΝΤ1 που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

“Brave New Greece”: Το μέλλον της εργασίας (εικόνες)
-

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη, έρχεται  για να μας υπενθυμίσει πως το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό και να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες. Αρκεί να το κατανοήσουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει, μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα. Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο.

Κυριακή 3 Δεκεμβριου στις 15:00

#BraveNewSkills

To μέλλον της εργασίας σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο

H απόκτηση νέων δεξιοτήτων αποτελεί «κλειδί» για την προσαρμογή στις συνεχείς αλλαγές. Ωστόσο, σε έναν κόσμο όπου η συσσωρευμένη και ολοένα αυξανόμενη ανθρώπινη γνώση βρίσκεται στην παλάμη του χεριού μας, ποια είναι τα εφόδια στα οποία πρέπει να επενδύσουμε; Είναι, άραγε, πολύ αργά για να τα αποκτήσουμε στη μέση της επαγγελματικής μας ζωής; Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewSkills προσπαθεί να ρίξει φως στο μέλλον των επαγγελματικών δεξιοτήτων και της αγοράς εργασίας, όπου οι σταθερές αλλάζουν συνεχώς.

Brave New Greece

Πόσο πιθανό είναι να καταργηθούν λόγω της τεχνητής νοημοσύνης ορισμένα επαγγέλματα; Υπάρχουν ειδικότητες που λείπουν από την αγορά; Ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες, ανεξαρτήτως επαγγελματικού προσανατολισμού; Πώς μπορεί να προετοιμαστεί κάποιος για το μέλλον; Αναζητώντας απαντήσεις, μιλάμε με τους ειδικούς του χώρου, ενώ επισκεπτόμαστε την έδρα της PeopleCert, της εταιρείας που καταλαμβάνει ηγετική θέση, διεθνώς, στις πιστοποιήσεις σχεδόν κάθε είδους δεξιότητας. Φαίνεται ότι ο καλύτερος, ίσως, τρόπος για να προετοιμαστεί κάποιος για το μέλλον είναι αρχικά να αποδεχθεί ότι η αλλαγή είναι η μόνη βεβαιότητα.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Έλενα Γεωργανά (Business Partner @Executive Level, kariera.gr), Βύρων Νικολαΐδης (Ιδρυτής & CEO, PeopleCert), Γεώργιος Δουκίδης (Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, ΟΠΑ), Κατερίνα Πραματάρη (Καθηγήτρια, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ), Δημήτρης Νικολαΐδης (Chief Growth Officer, PeopleCert), Εύα Τσαντιράκη (Software Engineer).

«BRAVE NEW GREECE» με τη Μαριάννα Σκυλακάκη κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΑΝΤ1. 

Μείνετε συντονισμένοι γιατί το μέλλον προδιαγράφεται συναρπαστικό!

#BraveNewGreece

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη
  • Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης
  • Αρχισυνταξία: Δημήτρης Δελεβέγκος
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης
  • Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης
  • Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ