Υγεία - Περιβάλλον

03 Δεκεμβρίου 2023 16:22

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Ο Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στο Παίδων “Αγία Σοφία” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αναβάθμιση της περίθαλψης και της θεραπείας, μαζικές προσλήψεις και ενίσχυση της χρηματοδότησης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ.

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Ο Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στο Παίδων “Αγία Σοφία” (εικόνες)
-

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες, τις οικογένειές τους.

Η κατάσταση με την υποχρηματόδοτηση, την υποστελέχωση, την εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα της υγείας και πρόνοιας έχει οδηγήσει σε αυτή την τραγική κατάσταση τόσους συνανθρώπους μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες εδώ, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρώτα απ' όλα ευθύνονται, ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ τελευταία, με τα μέτρα που σχεδιάζει θα χειροτερέψει τραγικά την κατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας. Για παράδειγμα, βρισκόμαστε εδώ, στο Νοσοκομείο Παίδων 'Αγία Σοφία' και μάλιστα μία μονάδα, η μοναδική σε όλη την Ελλάδα, της ανοσοανεπάρκειας βρίσκεται υπό διάλυση, υποβαθμίζεται συνεχώς με κίνδυνο να κλείσει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Εμείς θα βρισκόμαστε ξανά, κάθε μέρα, στους δρόμους του αγώνα και μέσα στη Βουλή με παρεμβάσεις μας και έξω από αυτήν για να υπάρξει αναβάθμιση της περίθαλψης, της θεραπείας, της αποκατάστασης, της πρόληψης, βεβαίως να ενισχυθούν ιδιαίτερα, να στηριχθούν ολοκληρωμένα τα παιδιά με ειδικά προβλήματα, ειδικές παθήσεις και χρόνιες παθήσεις, να υπάρξουν μαζικές προλήψεις εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, να υπάρξει μεγάλη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και βεβαίως να γίνουν δημόσιες δομές αναφοράς για χρόνιες παθήσεις, για σπάνιες ασθένειες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2024 - Κλήρωση: Φάρσα με ήχους ερωτικής ταινίας - Ποιος κρύβεται από πίσω (βίντεο)

Ο Μητσοτάκης στο TikTok με καπέλο και σκέιτ (βίντεο)

Τρομοκρατία - Φιλιππίνες: Μακελειό σε Πανεπιστήμιο (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ