Οικονομία

08 Δεκεμβρίου 2023 10:37

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων

Διάβασέ μου το...

Τα ποσά, τα δικαιολογητικά και οι ημερομηνίες καταβολής

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία των αιτήσεων
-


Τελευταία ημέρα η σημερινή για όσους ανήκουν στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης και θέλουν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση».

Οι αιτήσεις ξεπερνούν πλέον τις 9740.000 με τους δυνητικούς δικαιούχους να υπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά. Στις 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, τους μήνες Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο.

Επίδομα θέρμανσης: Βήμα, βήμα η υποβολή αίτησης για τη χορήγηση στους δικαιούχους [γραφήματα]

Πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης

Με βάση το χρονοδιάγραμμα η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις φάσεις:

 • Έως 22 Δεκεμβρίου 2023 για αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί έως 30 Νοεμβρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των παραστατικών έως και 8 Δεκεμβρίου 2023.
 • Έως 29 Φεβρουαρίου 2024 για αγορές έως 31 Ιανουαρίου 2024 και καταχώρηση των παραστατικών έως και 15 Φεβρουαρίου 2024.
 •  Έως 30 Απριλίου 2024 για αγορές έως 31η Μαρτίου 2024 και καταχώρηση παραστατικών έως και 15 Απριλίου 2024.
Πετρέλαιο θέρμανσης

Η αίτηση

 • Για την καταβολή της ενίσχυσης τα νοικοκυριά θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ και να υποβάλλουν αίτηση ακολουθώντας τα παρακάτω επτά βήματα:
 • Επιλέγουν αν διαμένουν σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
 •  Επιλέγουν αν είναι ιδιοκτήτες ή ένοικοι οπότε συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
 •  Επιλέγουν το είδος καυσίμου
 • Συμπληρώνουν τον Αριθμό παροχής ρεύματος
 • Επιλέγουν τον οικισμό που βρίσκεται η κύρια κατοικία
 • Συμπληρώνουν τα τ.μ. της κατοικίας
 • Συμπληρώνουν τον IBAN στο myAADE

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότηση για ένα μόνο είδος καυσίμου θέρμανσης

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνη), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από 1 Οκτωβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές που πραγματοποιούνται από 13 Οκτωβρίου 2023. Για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από 1 Ιουνίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

πηγή: ot.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέντης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός - Εκατοντάδες προσαγωγές

Φωτιά σε δώμα: Νεκρή ανασύρθηκε η ένοικος

Στο ANT1+ το Fight Network και ο ευρωπαικός τελικός του PFL στο ΜΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ