Καιρός

08 Ιανουαρίου 2024 06:04

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά οτα φαινόμενα, οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν αύριο σεκάθε περιοχή της χώρας.

-

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, κατά περιόδους στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Άστατος καιρός με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο), κατά περιόδους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά, πυκνότερες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα περιλαμβάνει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα περιλαμβάνει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα περιέχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα περιλαμβάνει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα εντοπιστεί 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα περιέχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά τόπους και κατά διαστήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις με βροχές και κατά περιόδους σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 9 Ιανουαρίου

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά - Σαλαμίνα: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας σε σπίτι

Κακοκαιρία - Αρτοποιός: Το φαινόμενο δεν έχει τελειώσει

Μπλίνκεν: Συνεχίζει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ