Καιρός

18 Ιανουαρίου 2024 06:09

Καιρός: βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια για την Πέμπτη. Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στη Θράκη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από 5 έως 14 βαθμούς.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα βόρεια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς Κελσίου..

Στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στις Σποράδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά. Στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομία: Υπαρχηγός ο Πασχάλης Συριτούδης

Ακρίβεια: Τροπολογία για την κερδοσκοπία και το βρεφικό γάλα

Εορτολόγιο - 18 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ