Καιρός

09 Μαρτίου 2024 06:09

Καιρός: συννεφιές και τοπικές βροχές το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 12 με 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα ανατολικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο βόρεια Ιόνιο 5 και από τις νυχτερινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα)

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 και το βράδυ τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Ημιμαραθώνιος: Αλλαγές σε δρομολόγια αστικών συγκοινωνιών

Ζωγράφου: Επεισόδια με μολότοφ, εμπρησμούς και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών (βίντεο)

Ινδία: Διπλή μεταμόσχευση χεριών γυναίκας σε άνδρα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ