Καιρός

21 Μαρτίου 2024 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαρτίου 2024 08:08

Καιρός: νεφώσεις, τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Πέμπτη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και μόνο στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις,  4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και στα νότια και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους στα κεντρικά και στα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται από δυτικές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Canadair: Συμφωνία Ελλάδας - Καναδά για νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη

Σύνοδος Κορυφής: Η αμυντική βιομηχανία της ΕΕ στο επίκεντρο

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Νεκρός 30χρονος οδηγός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ