Κοινωνία

02 Απριλίου 2024 10:10

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η ΕΔΕ, οι αντιδράσεις και η μήνυση του 2020 (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η γυναίκα είχε ζητήσει να την συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της, όμως στο Τμήμα δεν υπήρχε. Τι έλεγε η μητέρα του θύματος για τον άνδρα που σκότωσε την κόρη της.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η ΕΔΕ, οι αντιδράσεις και η μήνυση του 2020 (βίντεο)
-

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα όσα έγιναν ή πιθανώς δεν έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της γυναικοκτονίας. Εκεί είχε πάει μια 28χρονη κοπέλα να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της. Εκείνος την περίμενε έξω από το αστυνομικό τμήμα και την μαχαίρωσε θανάσιμα. Πριν βγει από το τμήμα η άτυχη κοπέλα είχε ζητήσει να την συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι κάτι που τελικά δεν έγινε.   

Η μύνηση του 2020 και οι αντιδράσεις 

Η 28χρονη είχε καταγγείλει το 2020 τον πρώην σύντροφό της για βιαιοπραγία και βιασμό, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιγράφος του ΑΝΤ1 Λάζος Μαντικός, ο οποίος βρέθηκε στην γειτονιά του θύματος η μητέρα της κοπέλας την παρότρυνε εδώ και πολύ καιρό να απομακρυνθεί από τον άνδρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν από πέντε χρόνια, όμως έκτοτε ο φερόμενος ως δράστης δεν έπαψε να παρενοχλεί το θύμα. Η 28χρονη κατήγγειλε το περιστατικό, όμως στο Τμήμα δεν υπήρχε περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, έξω από το οποίο προηγουμένως βρισκόταν ο 39χρονος.

Η γυναικοκτονία έγινε έξω από το σημείο της φρουράς και σε απόσταση 5 μέτρων από αυτήν, με την αστυνομικό που ήταν μέσα στο κουβούκλιο να μην προλαβαίνει να αντιδράσει σωτήρια για τη ζωή της γυναίκας.

Ο κ. Καλλιακμάνης άφησε αιχμές για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, κι όπως είπε «η διαδικασία γίνεται αυτεπαγγέλτως από την στιγμή που γίνεται η καταγγελία, αλλά αν δεν έχει ανθρώπους. Για αυτό λέμε να βγουν αστυνομικοί στο δρόμο».

Σύμφωνα με το MEGA εκείνη την ώρα ήταν στο Α.Τ. μόνο ένας αξιωματικός και μια κοπέλα αστυνομικός στο φυλάκιο. «Ένας αξιωματικός και ένας φρουρός, αυτό είναι», είπε για τα βράδια ο κ. Καλλικαμάνης. «Πολλά αστυνομικά τμήματα κλείνουν την νύχτα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει περιπολικό; Θα πρέπει να ανταπεξέλθει η αστυνομία αμέσως, όχι να λέει δεν έχω κόσμο».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπαλάσκας, αστυνομικός αναλυτής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ο δράστης την ενοχλούσε 5 χρόνια μετά το χωρισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο ο δράστης κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι, γεγονός που καταδεικνύει πως και στο σπίτι της που είχε πάει στόχο είχε να την σκοτώσει.

«Το πρωτόκολλο λέει πως όταν δεν υπάρχει περιπολικό διαθέσιμο πρέπει να καλέσει ο αξιωματικός υπηρεσίας την Άμεση Δράση», είπε.

«Άγιοι Ανάργυροι ήταν, ένα φτωχούλι τμήμα», ανέφερε επίσης.

Το χρονικό

Ανθρωποκτονία, με θύμα μια 28χρονη και φερόμενο ως δράστη τον 39χρονο σύντροφό της, διαπράχθηκε αργά το βράδυ, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, η 28χρονη είχε πάει στο Α.Τ, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, προκειμένου να καταγγείλει τον σύντροφό της.

Μόλις βγήκε, όμως, από το Α.Τ., λίγο μετά τις 22:30, την ακολούθησε ο 39χρονος και της επιτέθηκε με μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο φερόμενος ως δράστης αυτοτραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Γυναικοκτονία - Άγιοι Ανάργυροι - Αστυνομικό Τμήμα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης. Διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών».

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Την σκότωσε μόλις τον είχε καταγγείλει

“Rolex -Gate” στο Περού: Κυβερνητική παραίτηση εν μέσω του σκανδάλου

Γάζα: Νεκρά μέλη διεθνούς ΜΚΟ σε ισραηλινή επιδρομή (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ