Καιρός

04 Απριλίου 2024 06:08

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένονται νεφώσεις και πού θα σημειωθούν βροχές. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλη την επικράτεια.

-

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα μέχρι το απόγευμα στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί καιρός γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μεξικό: Πολύνεκρες συγκρούσεις της εθνοφρουράς με κακοποιούς

Τέμπη – Καρυστιανού: Χρόνια η παθογένεια του πολιτικού συστήματος που υπονομεύει τις ζωές μας

Formula 1: Γκραν Πρι Ιαπωνίας σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ