Κόσμος

28 Νοεμβρίου 2019 23:21

Πέταξαν αβγά στον Πρωθυπουργό της Μάλτας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

«Τρίζει» η κυβέρνηση της Μάλτας, μήνες μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου που ερευνούσε τη διαφθορά.

Πέταξαν αβγά στον Πρωθυπουργό της Μάλτας (βίντεο)
-

Αβγά εκτοξεύτηκαν από πλήθος οργισμένων προς τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, με τον κόσμο να φωνάζει και να τον γιουχάρει, την ώρα της αποχώρησής του από τη Βουλή.

Λίγες ώρες νωρίτερα κορυφαίος συνεργάτης του είχε παραιτηθεί και ανακρινόταν από την Αστυνομία, για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνη Γκαλίζια.

Στη συνέχεια παραιτήθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού της χώρας, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θέτει τον εαυτό του σε διαθεσιμότητα μέχρι ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για τη δολοφονία.

Αμφότεροι οι Υπουργοί αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξή του στο θάνατο της δημοσιογράφου, η οποία ερευνούσε τη διαπλοκή σε κυβερνητικό επίπεδο, την περίοδο που εκρηκτικός μηχανισμός ανατίναξε το αυτοκίνητό της.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Βουλής της Μάλτας αναβλήθηκε την Τρίτη, οπότε και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν «μαφιόζους» τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν συλλήψεις για τη δολοφονία και διαδηλώσεις για την παραίτηση του Μουσκάτ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ