Οικονομία

21 Απριλίου 2021 19:50 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2021 20:43

Μητσοτάκης για Τουρισμό: Ανοίγει στις 15 Μαΐου με προδιαγραφές για τους εμβολιασμένους

Διάβασέ μου το...

«Στόχος είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Πότε απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μητσοτάκης για Τουρισμό: Ανοίγει στις 15 Μαΐου με προδιαγραφές για τους εμβολιασμένους
-

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει επίσημα η φετινή τουριστική σεζόν, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό μήνυμα, το απόγευμα της Τετάρτης.

«O τουρισμός ανοίγει με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test», είπε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την ίδια ημερομηνία απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

«Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε», είπε νωρίτερα στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «Πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.»

Παρουσιάζοντας το σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown, τόνισε πως «Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι

Ειδήσεις σήμερα: 

Κως - Λιμενικό: Καταδίωξη φουσκωτού με μετανάστες (βίντεο)

Τα πρώτα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο

Στέφανος Τσιτσιπάς - Open Βαρκελώνης: Άνετη πρόκριση στον 3ο γύρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ